Előfizetői tartalom

Elszabadultak a termelői árak - Több mint 70 százalékkal drágult a magyarok kedvenc sajtja

Portfolio
Tovább érezheti majd a lakosság a pénztárcáján az élelmiszer árak emelkedését, mivel a nyár folyamán tovább nőtt a gabonák és az olajnövények tonnánkénti ára, továbbá szüntelenül emelkedik a húsok és a tojás ára is. A termelők még többet kérnek a tejért és a tejtermékekért, például a trappista sajt termelői ára júliusban 70 százalékkal emelkedett az előző év azonos időszakához képest. Kedvező ára miatt népszerű a magyarok körében a burgonya, amelynek kilogrammonkénti árát mintegy 40 százalékkal magasabb áron kínálták a Budapesti Nagybani Piacon augusztusban a tavalyi értékével összehasonlítva.

Az Agrárközgazdasági Intézet adatai szerint Magyarországon az étkezési búza áfa és szállítási költség nélküli termelői ára 88 százalékkal, 137,7 ezer forint/tonna emelkedett az előző évhez képest, a takarmánybúzáé tonnánként 87 százalékkal, 133,9 ezer forintra, a takarmánykukoricáé pedig 54 százalékkal 116,8 ezer forintra emelkedett augusztus második hetében....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés