Előfizetői tartalom

Sietve engedélyeznék a Pfizer és Moderna új vakcináit, ám van velük egy bökkenő

Portfolio
Az Egyesült Államok élelmiszer- és gyógyszerügyi hivatala (FDA) várhatóan ezen a héten engedélyezi az új koronavírus elleni emlékeztető vakcinákat, mellőzve a szokásos döntéshozatali eljárás egyik legfontosabb elemét, vagyis annak ellenőrzését és alátámasztását adatokkal, hogy a készítmény megfelelően működik és nem veszélyes az emberre nézve.

Az FDA azelőtt hozta meg a döntését, hogy az omikron ellen létrehozott új oltások embereken végzett tesztelési sorozataival végeztek volna. Az ügynökség ehelyett egereken végzett kísérletek, az eredeti vakcinák profilja és az omikron régebbi formái ellen fejlesztett emlékeztető oltások adatait figyelembe véve értékeli az új oltásokat. Az eljárás nem különösen szokatlan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés