Előfizetői tartalom

Vészhelyzeti beavatkozáson és az árampiac átalakításán dolgozunk – jelentette be az Európai Bizottság elnöke

Portfolio
Az egekbe szökő villamosenergia-árak jól rávilágítanak az uniós energiapiac működésének korlátaira, hiszen a piacot nem a mostani körülményekre fejlesztettük ki, ezért most „egy sürgősségi beavatkozáson és a villamosenergia-piac strukturális reformján” dolgozunk – jelentette be a szlovéniai Bledben tartott stratégiai fórumon Ursula von der Leyen.

Az Európai Bizottság elnöke ezt azután mondta, hogy Prágában a cseh uniós soros elnökség szeptember 9-re hívta össze az energiaügyi szakminiszterek rendkívüli tanácskozását az elszabaduló gáz- és áramárak kezelésének, a piai árplafon bevezetésének megtárgyalása érdekében. Kapcsolódó cikkünk 2022. 08. 29. Energiaválság: rendkívüli ülést hívnak össze a csehek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés