Előfizetői tartalom

A Belügyminisztérium megszólalt a hatnapos iskolahétről

Portfolio
Készülnek az iskolák a télre, és a rezsiemelésre, és sok intézményben kérdéses: hogyan fogják kifizetni a téli fűtési költségeket. Egy győrszentiváni, egyházi fenntartású iskolában szombaton is lesz tanítás ősszel, hogy a téli szünet hosszabb lehessen, ne akkor kelljen fűteni az intézményt - írja a Pénzcentrum. A megkereste az eset kapcsán a Belügyminisztériumot, hogy mi a véleményük a hatnapos iskolahétről, illetve, hogy van-e központi iránymutatásuk a magyar iskoláknak ebben a tekintetben.

A megkeresésre a Belügyminisztérium azt válaszolt, hogy az egyházi fenntartású oktatási, nevelési intézmények fenntartói körébe tartozó kérdésekről nem formál véleményt. Állami fenntartású oktatási, nevelési intézményekben ilyen döntésről nincs ismeretünk - írták. Hozzátették, a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 30. § (2) bekezdése szerint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés