Előfizetői tartalom

Három új, szigorító intézkedést hozott az MNB!

Portfolio
A monetáris transzmisszió további erősítése érdekében a Monetáris Tanács három új intézkedést hozott, amelyek ősztől kezdődően a bankközi likviditás szűkítésével támogatják, hogy turbulens pénzpiaci környezetben is a jegybanki irányultsággal összhangban alakuljanak a rövid pénzpiaci kamatszintek - derül ki a jegybank mai kamatemelését indokló közleményéből. - A jegybank megemeli a bankrendszer számára meghatározott kötelező tartalékráta mértékét. - Ezenkívül rendszeres meghirdetés mellett jegybanki diszkontkötvény-aukciókat tart. - Hosszú futamidejű betéti eszközt vezet be a bankrendszeri likviditás jelenleginél hosszabb futamidőkön történő sterilizálása érdekében.

Budapest Economic Forum 2022 Virág Barnabás MNB-alelnök a Budapest Economic Forumon beszél a magyar gazdaság kilátásairól és a monetáris politika kihívásairól. Információ és jelentkezés A lépések célja, hogy a jegybank véget vessen annak az ellentmondásos helyzetnek, hogy a rövidebb lejáratú eszközök...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés