Előfizetői tartalom

Itt a vége: ezt kell most tenned, ha búcsúzol a katázástól

Portfolio
Az új kata adótörvénnyel jelentősen megváltozik azok köre, akik a jövőben ezt az adózási formát választhatják. Minden katás vállalkozásnak, tehát azoknak is, akik jogosultak az új katára, augusztus 31-én automatikusan megszűnik a jelenlegi kata adóalanyisága, és harminc napon belül mindenkinek el kell készíteni a záróbevallását. Ennél is nagyobb feladat számukra annak a „kitalálása”, hogy hogyan haladjanak tovább. A kérdés komplex és nem is könnyű, de mind a konkrét záráshoz, mind pedig a folytatáshoz érkezik segítség – közölte a Portfolio-val a Számlázz.hu.

Augusztus 31-én jár le az eddig ismert formában létező kata időszaka, ezt követően 30 nap áll rendelkezésére a leendő ex-katás vállalkozóknak arra, hogy a záróbevallást elkészítsék – ha tehát augusztus 31-e előtt nem került megszüntetésre a vállalkozás, ezt a bevallást szeptember 30-ig kell benyújtaniuk. De az érintetteknek van egy további fontos dolguk is most,...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés