Előfizetői tartalom

Koronavírus Magyarországon: furcsa volt a nyár, ezek most a legfertőzöttebb megyék

Portfolio
Érdekesen alakult a most véget érő nyári évszakban a hazai koronavírus-járvány: júniusban elérte idei mélypontját, július a megszokottól eltérően a gyorsuló terjedéséről, augusztus viszont már a fokozatos enyhülésről szólt. Az esetszámok most már egy hónapja csökkennek, a múlt hétre mindössze egyetlen megye maradt, ahol még növekedett az új fertőzöttek száma. Az sajnos nyilvánvaló, hogy Magyarország nem készült fel ez idő alatt új intézkedésekkel egy esetleges erősebb őszi járványhullámra.

Lecsengő nyári járványhullám A ma délelőtt közzétett adatok szerint a múlt héten 12 157 új fertőzöttet és 100 halálesetet regisztráltak Magyországon, mindkét szám a járványhelyzet további fokozatos enyhülését jelzi, ami már egy hónapja tart. Több mint ötödével, 978 főre csökkent a kórházban ápoltak száma is, és lélegeztetőgépen is kevesebben, 23-an vannak....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés