Előfizetői tartalom

Nem enyhül a nyomás, tovább szárnyalnak a termelői árak

Portfolio
Tovább erősödött az ipari termelői árak emelkedése júliusban, egy év alatt már közel 40 százalékos volt a költségek emelkedése, de egy hónap alatt is 5,7 százalékos drágulás volt tapasztalható – közölte a KSH szerda reggel. Ez pedig erősíti azt a képet, hogy az infláció a következő hónapokban várhatóan még tovább emelkedik majd mielőtt tetőzik.

Júliusban az ipari termelői árak átlagosan 37,9%-kal növekedtek az egy évvel korábbihoz képest. A belföldi értékesítés árai 52,7, az exportértékesítésé 30,4%-kal magasabbak voltak. A belföldi értékesítés árainak magasabb ütemű növekedését a jelentős drágulást realizáló energiaipar nagyobb részaránya okozta. Emellett az alapanyagárak emelkedése és a forint gyengülése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés