Előfizetői tartalom

Újra bemondták az elképesztő gázárat a télre az oroszok, ami a magyar rezsicsökkentést is felboríthatja

Portfolio
Az őszi és téli hónapokban meghaladhatja a négyezer dollárt ezer köbméterenként a gáz tőzsdei ára Európában – ismételte meg ma a nemrég már bemondott elképesztő gázár prognózist az orosz Gazprom vezérigazgatója. Közben Vlagyimir Putyin orosz elnök szóvivője tegnap után ma ismét azt sugallta, hogy a nyugati szankciókra hivatkozva nem fog újraindulni a háromnapos leállás után az Északi Áramlat 1-en a gázszállítás Németország felé. Mindez a magyar rezsicsökkentés új gázpiaci szabályait is felboríthatja, ahogy arra már felhívtuk a figyelmet.

A rekordprofit hátterét bemutató mai tájékoztatón többek között azt mondta Alekszej Miller Gazprom-vezér a Reuters beszámolója szerint, hogy az őszi-téli hónapokban meghaladhatja ezer köbméterenként a 4 ezer dollárt a gáz ára a főbb európai tőzsdéken. Ezzel lényegében megismételte azt a figyelmeztetést, amit maga a cég már két hete megüzent és ami azt jelentené, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés