Előfizetői tartalom

Itt a GDP-adat! Így nőtt a magyar gazdaság az energiaválság hajnalán

Portfolio
A második negyedévben 6,5%-kal teljesített jobban a magyar gazdaság, mint egy évvel korábban, az előző negyedévhez képest pedig 1%-os volt a bővülés. A ma megjelent éves GDP-adat megegyezik az előzetes adatközléskor látottakkal, a negyedéves index egy hajszállal kisebb annál. A mai részletes adatokkal most már többet látunk a növekedés szerkezetéről. A második fél évben érdemi fékezés várható, akár recesszióba is csúszhat a magyar gazdaság.

A 6,5%-os éves alapú GDP-növekedés meghaladta az előzetes várakozásokat: a gazdaságot az orosz-ukrán háború közvetlen és közvetett hatásai még nem fékezték jelentősen, eközben a választások előtti expanzív jövedelempolitika hatásai kitartottak a második negyedévben. Hozzájárult a lendülethez még a koronavírus-válságból való kijövetel felhajtó ereje is. (A második...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés