Előfizetői tartalom

Szépen előkészítették az oroszok az Északi Áramlat 1 végleges leállításának kommunikációját

Portfolio
Az elmúlt napokban több olyan üzenet is érkezett Oroszországból, amelyek erőteljesen utalnak arra, hogy valamilyen technikai, vagy szankciós okra hivatkozva nem fog szombaton hajnaltól újraindulni az Északi Áramlat 1 vezetéken az orosz gázszállítás Németország felé. Ez nem lepné meg teljesen az európai uniós tagállamokat, hiszen eddig is benne volt ez a forgatókönyv a pakliban, mindenesetre jócskán nehezítené a téli hónapokban a zavartalan gázfelhasználást, ugyanis hiába vannak most látszólag jó magasra feltöltve az európai gáztárolók, hiszen az elmúlt években zavartalan orosz szállítások mellett apadtak azok le a tél végére alacsony szintre.

Augusztus 30-án, tehát egy nappal azelőtt, hogy leállt az Északi Áramlat 1 oroszországi portovajai kompresszor állomásán a gáz betáplálása, rákérdeztek Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivőnél arra, hogy tényleg csak 3 napig tart-e a leállás, mint ahogy azt a Gazprom ígéri és amint megírtuk: talányos választ adott a szóvivő. Konkrétan kibökte, hogy miért állhat le...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés