Előfizetői tartalom

Alaposan felfegyverkezett az MNB – Elég lesz ez a gyenge forint és az infláció ellen?

Beke Károly
A vártnak megfelelő kamatemelés mellett némi meglepetést is tartogatott az MNB keddi döntése, hiszen a jegybank három új eszközt jelentett be a bankközi likviditás szűkítésére, ezzel gyakorlatilag mennyiségi szigorításba is kezdett. A Monetáris Tanács szeme előtt továbbra is elsősorban az infláció elleni harc lebeg, ezért az új intézkedéseket is annak fényében érdemes értékelni, hogyan hatnak majd azok az inflációra. Megnéztük, hogyan kommentálták a bejelentést az elemzők, hogyan alakulhat az áremelkedés a következő hónapokban, illetve milyen hatással lesz a forint árfolyamára a likviditás kiszorítása.

Budapest Economic Forum 2022 A magyar gazdaság kilátásai mellett a monetáris politika alakulása is kiemelt téma lesz a Portfolio konferenciáján október 19-én. Információ és jelentkezés A kamatemelés borítékolható volt A Monetáris Tanács kedden újabb 100 bázisponttal 11,75%-ra emelte az alapkamatot...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái