Előfizetői tartalom

Ha ez így megy tovább, jöhet a fagyszünet a magyar városokban és a falvakban

Portfolio
Az önkormányzatok tízszeres áron kapják az új ajánlatokat az energiabeszerzéseikre, ha egyáltalán kapnak. Ezért összefogást sürgetnek, egységes stratégia kialakítását, valamint az állam közbelépését. Ha ugyanis nem jutnak gázhoz, vagy csak megfizethetetlen áron, akkor azt a közszolgáltatások sínylik meg, így például a közvilágítás, vagy az önkormányzati fenntartású intézmények. Az egyik megoldás így például a fagyszünet.

Nincs annyi fa Magyarországon, hogy valamennyi önkormányzat és az eddig gázzal fűtő családok átállhatnának fatüzelésre. De még ha lenne is, az elmúlt években pályázati pénzből végrehajtott korszerűsítések során gázzal működő rendszereket alakítottak ki. A gáz és a villamos energia piaci árát azonban nem tudják kifizetni – vázolta a télre készülő 2000 kistelepülés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés