Előfizetői tartalom

Vészforgatókönyvet ismertetett a fideszes polgármester: brutális áramszámlára számítanak a színházban

Portfolio
A székesfehérvári Vörösmarty Színház évadnyitóján Cser-Palkovics András, Székesfehérvár fideszes polgármestere az energiaválság okozta költségnövekedésről és az ezzel járó vészforgatókönyvekről beszélt a Feol beszámolója szerint. A színház áramszámlája mintegy 250 millió forinttal nőtt meg, és ha a távhő támogatottsága is kérdéses lenne, akkor az már milliárdos tétel lenne.

Cser-Palkovics András szerint a színház áramellátásának és fűtésének, azaz gázhasználatának kérdésével kell foglalkoznia a városnak. Az áramfogyasztás mértéke alapján a szolgáltatás biztosításához közbeszerzést kellett kiírnia a városnak, s habár az eljárás még nem zárult le, egyelőre nem érkezett ajánlat - mondta. Ha a mai piaci árakat vesszük figyelembe...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés