Előfizetői tartalom

Vízválasztó lesz a november: múzeumok, sportcsarnokok és egyéb nem létfontosságú intézmények zárhatnak be

Portfolio
A rezsiköltségek emelkedése miatt a magyar önkormányzatok túlnyomó többsége legkésőbb novembertől bezárni kényszerül a nem létfontosságú intézményeit, például múzeumokat, sportcsarnokokat – mondta az Inforádió érdeklősére a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke. Négyszeres-ötszörös árdrágulásról számolt be Schmidt Jenő, amit szerinte nem lehet kigazdálkodni és a kormány egyelőre kivár a kompenzációval.

Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke szerint ha van az államnak többletbevétele áfából és másból az inflációs hatások miatt, akkor "azt várjuk, hogy támogasson minket és valamilyen módon ezt ki tudjuk fizetni, a másik oldalon pedig elkezdődik egy nagy takarékoskodás, ami három részből fog állni. Az egyik, hogy intézményeknél...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés