Előfizetői tartalom

A szállodaszövetség elnöke szerint a Covidnál is pusztítóbb időszak jön, 25%-os leépítés is lehet

Portfolio
Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének tiszteletbeli elnöke szerint sokkal nagyobb gondokat okoz a rezsiköltségek elszállása a turizmusban és vendéglátásban, mint a koronavírus-járvány. Mivel a rendszernek már nincsenek tartalékai, sokan a bezárás mellett dönthetnek, ami akár 20-25%-os leépítést is jelenthet az ágazatban.

Flesch Tamás szerint a mostani válság fundamentális eredetű, a költség pedig annyira elszálltak, hogy ezt semmilyen észszerű kiadáscsökkentéssel nem tudják ellensúlyozni – hivatkozza a Telex az ATV-n elhangzó beszélgetést. A szállodák esetében az áramszámla néhol tízszeres, a gázszámla pedig nyolcszoros mértékűre nőtt, amelyek szerinte nem kigazdálkodható számok....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés