Előfizetői tartalom

Sorra állnak le a műtrágyagyárak, elszálló élelmiszerárakra figyelmeztet a milliárdos magyar

Portfolio
Az európai műtrágyagyárak 70 százaléka áll, és pár héttel ezelőtt a péti Nitrogénművek is leállította a termelést, miután olyan földgázárak alakultak ki, amelyek mellett már nem lehet olyan áron gyártani, amire lesz is kereslet – nyilatkozta az Indexnek Bige László. Az élelmiszerárak további drágulására, inflációs nyomásra figyelmeztet a milliárdos üzletember.

Azt írják, azok a műtrágyagyárak is leálltak, amelyek tengerpartok közelében vannak, és esetenként saját ammónialefejtővel rendelkeznek. Pár héttel ezelőtt a péti Nitrogénművek is leállította a termelést a magas földgázárak miatt, amelyek mellett olyan mértékű áremelést kellene végrehajtani, hogy arra már nem lenne kereslet – mondja Bige László, a Nitrogénművek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés