Előfizetői tartalom

Eldőlt: brutális drágulás jön a magyar autópályákon

A kormány tavalyi döntése értelmében az e-matricák és e-útdíjak mértékét a megelőző év augusztusi, KSH által közreadott éves bázisú infláció alapján kell meghatározni, 10 forintra kerekítve. Korábban az inflációs előrejelzések alapján kiszámoltuk, mennyivel drágulhat a magyarországi autópályahasználat. A napokban megjelent augusztusi inflációs adatok alapján itt a jövő évi autópályadíj-táblázat.

Tavaly augusztusban a KSH által mért augusztusi éves infláció mértéke 4,9% volt, így lett többek között a korábbi 5 ezer forint/éves megyei matrica ára 5450 forint. A 2022-es augusztusi fogyasztói árindex publikálása csütörtök reggel megtörtént, így kiderült, hogy a KSH adatai szerint az infláció jelenleg 15,6 százalék. A jogszabály szerint EZ PEDIG AZT JELENTI, HOGY...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés