FONTOS Nincs megállás, tovább vágta a kamatot az MNB!
 
Előfizetői tartalom

Elképesztő inflációs hullám söpörhet végig Magyarországon a következő hónapokban

Portfolio
Az augusztusi 15,6%-os infláció után a következő hónapokban még gyorsabb lehet az áremelkedési ütem Magyarországon az elemzők szerint. Augusztusban a fogyasztói kosár 140 főbb termék- és szolgáltatáscsoportját nézve már 96 esetben kétszámjegyű az éves bázisú áremelkedés, vagyis a fogyasztói kosár több mint kétharmadában vágtató inflációról beszélhetünk. Ugyanakkor a megfigyelt termékek és szolgáltatások 35%-ában már 20%-nál is magasabb az áremelkedési ütem. A pénzromlás üteme a következő hónapokban tovább nőhet, és az infláció elérheti a 20%-ot is a szakértők szerint.

"A rezsiemelés hatása még nem, a hatósági benzinárra jogosultak körének csökkentése viszont már látszik a legutóbbi inflációs adatban. A nagy emelkedés tehát még előttünk van, így az MNB-nek tovább kell szigorítania, legalább addig, amíg az infláció tetőzése már a visszapillantó tükörben látszik csak" - írja Kiss Péter, az Amundi Alapkezelő befektetési igazgatója...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés