Előfizetői tartalom

Koronavírus Magyarországon: egyetlen megyében romlott csak a helyzet

Portfolio
Az előző heti Zala megye után a múlt héten Csongrád-Csanád megye volt az egyetlen olyan megye Magyarországon, ahol heti összevetésben még emelkedett az új koronavírus-fertőzöttek száma. A kisebbfajta nyári járványhullám lecsengett, országos átlagban már a július végi csúcs kevesebb mint felénél jár a heti esetszám.

A szerdán közzétett adatok szerint a múlt héten összesen 10 300 új fertőzöttet igazoltak, és elhunyt 76 beteg. Jelenleg 832 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 17-en vannak lélegeztetőgépen. Az új fertőzöttek száma 15%-kal, a haláleseteké 24%-kal, a kórházban ápoltaké 15%-kal, a lélegeztetett betegeké 26%-kal maradt el az egy héttel korábbitól, egyöntetű tehát a javulás.

A Portfolio szokásos heti térképe azt mutatja, hogy továbbra is Baranya megyében a legmagasabb népességarányosan az új fertőzöttek száma. Mivel ez az idei év nagy részében hasonlóan volt, elképzelhető, hogy a Pécsen végrehajtott mintavételek országos átlagnál magasabb száma vagy az ottani hatékonyabb detektálás ennek az oka.

Baranya megye után Csongrád-Csanád és Somogy megyében volt a legmagasabb a népességarányos fertőzésszám a múlt héten, a legkevesebb új fertőzöttet pedig Budapesten, Fejér és Komárom-Esztergom megyében regisztrálták.

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái