Előfizetői tartalom

Lagarde: Nem számítunk recesszióra, de nem lehet kizárni

Portfolio
Az Európai Központi Bank mai kamatdöntő ülésén 75 bázisponttal emelte az irányadó kamatszintet, és lefelé módosította növekedési előrejelzéseit, inflációs előrejelzését pedig jócskán felhúzta. Christine Lagarde a sajtótájékoztatón elárulta, hogy az EKB ülésről ülésre dönt majd a beérkező inflációs adatok fényében, és amennyiben szükséges, a maihoz hasonlóan nagy kamatemelések is jöhetnek még. Lagarde elárulta, hogy az EKB-t zavarja a gyenge euró, árfolyamcél ugyanakkor továbbra sincs. A jegybankelnök szerint az elemzői alapforgatókönyv nem mutat recessziót, a pesszimista forgatókönyv szerint viszont 2023-ban visszaeshet a gazdaság.

2022. szeptember 08. 15:45 Megosztás Véget ért az esemény Az EKB legközelebb október 27-én tart kamatdöntő ülést. 2022. szeptember 08. 15:39 Megosztás ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés