Előfizetői tartalom

Nyugdíjemelés Magyarországon: sötét hónapok várnak a nyugdíjasokra

Portfolio
Idén novemberben a nyugdíjemelési korrekció mértéke a szeptember 8-án közzétett KSH-gyorstájékoztató alapján mindössze 1,8% lesz - mutat rá friss írásában Farkas András nyugdíjszakértő. Egyúttal érzékelteti azt is, hogy ez mennyire alacsony: az augusztusi infláció 15,6%, az augusztusi nyugdíjas infláció 15,7%, az éves várakozás 20%. Éppen ezért a szakértő úgy véli, hogy ha valóban ekkora mértékű lesz a pótlólagos nyugdíjemelés (amit novemberben kapnak kézhez az érintettek), akkor több millió magyar szegényebbnek érzi majd magát.

Megjelent csütörtök reggel az augusztusi inflációs adat, ami több szempontból is fontos, ehhez kötik például az őszi kiegészítő nyugdíjemelés mértékét, amennyiben az eddigi emelések elmaradnak az aktuális infláció mértékétől. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón arról is beszélt, hogy a kormány szeptemberben dönt a nyugdíjasoknak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés