Előfizetői tartalom

Tovább esnek a globális szállítási árak, de ez most rossz hír

Portfolio
Évekig az egekben voltak a tengeri konténeres szállítás árai, melyek már jó ideje csökkennek. Mégsem örülnek ennek a közgazdászok, mivel újabb komoly recessziós jelnek látják, nem csak azért lesz egyre olcsóbb a tengeri szállítás, mert enyhülnek az eddig meglévő feszültségek, hanem azért is, mert csökken a kereslet iránta – írja a CNBC.

Sokáig nagyon magas volt a tengeri konténeres szállítás ára a világon, már-már úgy nézett ki, nem is tud jelentősen csökkenni. A koronavírus-járvány előtt 2000 dollár körül volt egy hagyományos konténer szállítási költsége, majd ez a megnövekedett kereslet miatt tavaly nyáron már meghaladta a 10 ezer dollárt. A konténerekből ugyanis hiány volt, miközben egyre többen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés