Előfizetői tartalom

Szijjártó: az újabb orosz gázvásárlás is segíti a magyar lakosság és az ipar téli ellátását

Portfolio
„Kemény és komoly tárgyalások” segítségével sikerült elérnünk azt, hogy a Gazprom a hosszú távú szerződésben vállalt mennyiségeken felül további napi 5,8 millió köbméternyi gázt szállítson Magyarországra, és ennek segítségével „biztosítani tudjuk a télen, hogy mind a háztartásokat, mind az ipart el tudjuk látni” – jelezte az uniós energiaügyi miniszterek mai brüsszeli ülésének nyilvánosan közvetített részében Szijjártó Péter.

A magyar külgazdasági és külügyminiszter a többi tagállam szakminisztere mellett ülve az alábbiakat emelte ki a téli magyar felkészültségről szóló megbeszélés során: Magyarország már elérte és meg is haladta az uniós gáztároló feltöltési rendeletben november 1-re kitűzött minimum 35%-os feltöltési arányt (a megelőző 5 évi átlagos gázfogyasztás legalább 35%-át...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés