Előfizetői tartalom

Szijjártó Péter: az orosz gázszállítások azonnali megszűnésével járna az ársapka

Portfolio
„Az az elképzelés, amely kizárólag az orosz vezetékes földgázra vezetne be egy ársapkát, teljes mértékben ellentétes az európai és benne a magyar érdekekkel, hiszen ha kizárólag az orosz földgázra vezetnének be egy árkorlátozást, akkor az teljesen evidens módon az orosz gázszállítások azonnali megszűntetésével járna. Ehhez nem kell Nobel-díjasnak lenni, hogy az ember kitalálja” – figyelmeztette a pénteki rendkívüli uniós energiaügyi miniszteri találkozó előtt kollégáit Szijjártó Péter.

A magyar külgazdasági és külügyminiszter Steiner Attila energiaügyi államtitkárral együtt vesz részt az ülésen a két politikai vezető Facebook-fotói alapján (itt és itt), és az ülés előtt reggel Szijjártó egy rövid Facebook-videóban rögzítette a magyar álláspontot. Mindez azután hangzott el, hogy szerdán Vlagyimir Putyin orosz elnök is az európai szállítások teljes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés