Előfizetői tartalom

Jóváhagyta az EU, mentőövet dob Románia a bajba jutott cégeknek

MTI
Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy Románia 2030-ig másfél milliárd euróval támogassa azokat a nagy energiaigényű ipari fogyasztókat, amelyeknek a működését a magas energiaárak mellett az üvegházhatású gázok kibocsátására kivetett "klímaadó" is veszélyezteti - közölte hétfőn Virgil Popescu, a bukaresti kormány energiaügyi minisztere.

A tárcavezető szerint Románia a karbonkvóták 75 százalékát fogja megtéríteni az úgynevezett "kibocsátásáthelyezés" által fenyegetett cégeknek az energiaügyi minisztérium költségvetéséből. Az Európai Unióban bevezetett kifejezés azokra a nagy energiafogyasztókra utal, amelyeket a tulajdonosok várhatóan inkább áttelepítenek - szén-dioxid-kibocsátási korlátozások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés