Előfizetői tartalom

Uniós biztos: kulcsfontosságú az uniós minimálbérről szóló irányelv elfogadása

MTI
|
Portfolio
Az uniós minimálbérről szóló irányelv elfogadása kulcsfontosságú a szociális jogok megerősítéséhez, valamint fontos üzenetet hordoz mindazon többmillió munkavállaló számra, akik keményen dolgoznak, de keveset keresnek - jelentette ki Nicolas Schmit foglalkoztatásért és a szociális jogokért felelős uniós biztos Strasbourgban kedden.

Schmit az Európai Parlament plenáris ülésének az uniós minimálbérről tartott vitája során időszerűnek nevezte az irányelv bevezetését, ugyanis most mindenkinek gazdasági és szociális problémákkal kell megküzdenie. Emlékeztetett, hogy Oroszország ukrajnai háborúja az energiaárak emelkedéséhez, a vásárlóerő csökkenéséhez és jelentős inflációhoz vezetett, nagy problémákat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés