Előfizetői tartalom

Bejelentették Brüsszelben a vészhelyzeti energiaügyi csomagot

Portfolio
Az Európai Bizottság (EB) rendkívüli intézkedéseket javasol a villamosenergia-kereslet mérséklésére, melyek révén csökkenhetnek a fogyasztókra háruló energiaköltségek. Ezenfelül javaslatot tesz arra vonatkozóan is, hogy miképpen lehetne az energiaágazat többletbevételeit a végső fogyasztók javára felhasználni – olvasható az EB honlapjára szerda este felkerült sajtóközleményben.

A Bizottság sürgős beavatkozást javasol az európai energiapiacokon a közelmúltban bekövetkezett drámai áremelkedések kezelése érdekében. Az Unióban érezteti a hatását, hogy jelentősen megbillent az energiakereslet és -kínálat közötti egyensúly, ami nagyrészt annak tudható be, hogy Oroszország továbbra is fegyverként használja az energiaforrásait – áll a közleményben....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés