Előfizetői tartalom

Kezdődik a tömeges oltás Magyarországon az omikron korábbi változatára kifejlesztett Pfizer-vakcinával

Portfolio
A múlt héten érkezett meg Magyarországra 109 ezer olyan bivalens Pfizer-vakcina, amelyet az eredeti vírusvariánsra és az omikron még év elején domináns alváltozatára, a BA.1-re fejlesztettek ki. Bár a napokban az Európai Gyógyszerügynökség a később dominánssá váló BA.4 és BA.5 elleni vakcinát is forgalomba hozatalra javasolta, egyelőre az előbbivel kezdik meg az oltást Magyarországon: először az egészségügyi dolgozók, a jövő héttől pedig a lakosság is sorra kerülhet.

Először az egészségügyi dolgozók vehetik fel a múlt héten Magyarországra érkezett új típusú, omikron elleni Pfizer vakcinát - közölte csütörtökön a koronavirus.gov.hu. Jövő héttől már a lakosság számára is elérhetővé válik a vakcina a kórházi oltópontokon. Az oltóanyag egyadagos és kizárólag emlékeztető oltásra kapott uniós engedélyt, eddig 109 ezer adag...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés