Előfizetői tartalom

Palkovics László megígérte: 2024-től jönnek a visszaváltható PET-palackok

Portfolio
2024 januárjától kötelezően visszaválthatók lesznek az eldobható italcsomagolások – válaszolta Palkovics László technológiai és innovációs miniszter a Greenpeace felvetésére. A zöldszervezet üdvözli a lépést, de ennél jóval ambiciózusabb célkitűzéseket vár a kormánytól. Szerintük az egyszer használatos csomagolóanyagok visszaszorításához az újratöltés bevezetésére is rá kell kényszeríteni a gyártókat, ezzel kapcsolatos intézkedésről azonban nincs szó a miniszter válaszlevelében.

A Greenpeace júliusban adta át azt a petíciót Palkovics Lászlónak, melyet 55 ezren írtak alá az eldobható PET-palackok visszaválthatóságát követelve. Erre reagált most a miniszter válaszlevélben, melyben kiemelte, hogy a kötelező visszaváltási rendszer hatályba lépési dátuma 2024. január 1. Az, hogy végre van céldátum az üveg- és PET-palackok, valamint az alumínium...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés