Előfizetői tartalom

Újabb részleteket árult el az MNB likviditásszűkítő fegyveréről

Portfolio
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsának döntése alapján 2022. október 1-jétől a monetáris transzmisszió hatékonyságának erősítése és a bankrendszeri likviditás tartós lekötése érdekében az eddigi 1 százalék helyett minimum 5 százalékra emelkedik a hitelintézetek tartalékolási kötelezettsége, ami egyedi banki döntés alapján akár 10 százalékos mértéket is elérhet – áll a jegybank pénteki közleményében. Az MNB a megemelt kötelező tartalék mellett októberben elindítja a rendszeres diszkontkötvény aukciókat és meghirdetésre kerül a változó kamatozású hosszú futamidejű betéti eszköz is, melyek ugyancsak erősítik a monetáris transzmissziót.

Budapest Economic Forum 2022 A magyar monetáris politika aktualitásai is szóba kerülnek október 19-én a Budapest Economic Forum konferencián a Marriott Hotelben. Vegye meg jegyét most! Információ és jelentkezés Az MNB Monetáris Tanácsának döntése alapján 2022. október 1-jétől módosul a kötelező tartalékra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés