Előfizetői tartalom

Árstop: már a nagy láncok is eltörölnék

Portfolio
Az árstopok már nemcsak a kisebb boltok számára, hanem a nagy élelmiszerláncoknak is egyre nagyobb kihívást okoznak. A szektor problémáit csak fokozza, hogy a növekvő beszerzési költségek mellé hirtelen megugranak az energiaszámlák is – egyebek mellett erről beszélt Hornyák József, a Portfolio Makro rovatának elemzője a Portfolio Checklist keddi adásában.

Főleg a kisebb boltok kerültek nehéz helyzetbe az árstop miatt, ugyanis kisebb mozgásterük van a beszállítóikkal való tárgyaláskor, s kevesebb terméken tudják visszahozni az árstopos árukon realizált veszteséget. A nagyobb élelmiszerláncok eközben, bár az árstop miatt kieső bevételt más termékek árának növelésével kompenzálni tudják, mára szintén véget vetnének...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés