Előfizetői tartalom

Áttörés a rák elleni harcban: világszinten egyedülálló tesztet alkotott egy magyar labor

Portfolio
Magyarországon évente 8-10 ezer embert diagnosztizálnak tüdőrákkal, 7-8 ezer ember pedig ebben a betegségben hal meg. A tüdődaganatoknál az egyik fő kezelési lehetőséget a kemoterápia jelenti, azonban ez az eljárás sajnos csak az esetek 20-25 százalékában hatásos. Ez azért van, mert a tumorok különbözőek, így egy kemoterápiás szer az egyik páciens számára a gyógyulást jelentheti, míg másik beteg esetében hatástalan marad. Mindeddig nem volt arra módszer, hogy megállapítsák, az egyes betegeknek melyik szer a leghatékonyabb. Mostanáig. A Neumann Labs világszinten is egyedülálló új onkológiai tesztje ugyanis képes megállapítani egy-egy konkrét beteg számára, hogy melyik kemoterápiás szer biztosíthatja a legnagyobb valószínűséggel a várt jótékony hatást, jelentősen növelve ezáltal a sikeres kezelés esélyét.

A diagnosztizált daganatos betegségek közül a tüdőrák a leggyakoribb. - emlékeztet a társaság közleménye. Lakosságarányosan Magyarországon a legmagasabb a tüdőrák áldozatainak száma az Európai Unión belül: 100 ezer lakosra 87,4 tüdőrák okozta haláleset jut. A megbetegedések 85 százaléka mögött a dohányzás áll. A Az aktuális hazai dohánypiaci trendekről épp most...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés