Előfizetői tartalom

Jerome Powell: Addig emelünk, amíg az inflációt le nem győzzük - akkor is, ha fájni fog

Portfolio
Az amerikai jegybank ma este 8-kor ismertette szeptemberi kamatdöntését, az előrejelzéseket és a kamatpálya-előrejelzést is. A jegybank a várakozásoknak megfelelően 75 bázisponttal emelte meg az irányadó kamatot, valamint jócskán lefelé módosították a növekedési, kissé felfelé az inflációs előrejelzést. A jegybankárok ma 1%-ponttal magasabb kamatot várnak év végére, mint júniusban, 2023 végén pedig még annál is magasabb lehet a kamat. Ez utóbbi előrejelzés viszont Powell szerint nem sokat ér, hiszen úgyis addig emel a jegybank, ameddig az szükséges, akkor is, ha ezzel visszafogja a gazdaságot.

2022. szeptember 21. 21:17 Megosztás Véget ért az esemény A mai Fed-esemény legfontosabb történései: a jegybank 75 bázisponttal emelte az irányadó kamatsávot, amely így 3,25-3,5%-ra nőtt. A Fed közzétette előrejelzéseit: jócskán lefelé módosították...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés