Előfizetői tartalom

Az elemzők szerint lesz recesszió Magyarországon, talán már most is az van

Portfolio
A magyar gazdaság érdemi lassuláson megy keresztül a következő hónapokban, és vagy már az idén, vagy a jövő év elején technikai recesszióba kerül - e szempontból egységes véleményen vannak a Portfolio által megkérdezett szakértők. 2023-ban akár összességében is zsugorodhat a gazdaság, de óriási visszaesésre a szelídülő energiaárak fényében a közgazdászok nem számítanak. Az infláció nagyon magas marad, a bérek pedig már az idéntől veszítenek vásárlóerejükből. A költségvetésnek igen szerény a mozgástere az energiaválság hatásainak tompítására.

A Portfolio által megkérdezett elemzők fele már az idén, a másik felük 1-2 negyedévvel később számít arra, hogy a gazdaság teljesítménye két egymást követő negyedévben visszaesik, vagyis technikai recesszióba kerül Magyarország. Már az idén beindul a vásárlóerő csökkenése, és az állástalanok számának emelkedése - véli az egyik általunk megkérdezett közgazdász....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái