bitcoin
Gazdaság

Itt az első amerikai állam, ahol lehet bitcoinból adózni

Portfolio
Colorado lett az első amerikai állam, amely elfogadja a bitcoint adófizetésre, viszont a felhasználóknak PayPal-fiókat kell használniuk ennek a lehetőségnek az igénybe vételéhez.

Jared Polis kormányzó a héten, a Denver Startup Week-en jelentette be az új fizetési mód bevezetését az Axios Denver beszámolója szerint.

Az állampolgárok kriptovalutával fizethetik a magánszemélyek jövedelemadóját, a vállalkozások jövedelemadóját, a forgalmi és használati adót, a forrásadót, a különadót, és az üzemanyagok jövedéki adóját a jelentés szerint.

Az állami kormány adóügyi minisztériuma mostantól a kriptopénzt fizetési módként tünteti fel a betéti és hitelkártyák, az ACH betéti és hitelkártyák, valamint a készpénz mellett.

A felhasználóknak azonban PayPal-fiókot kell használniuk ahhoz, hogy kriptovalutából fizessék Colorado állam adóját.

"Kizárólag a PayPal Personal számlák segítségével lehet kriptovalutával fizetni" - részletezi a coloradói adóhivatal, hozzátéve, hogy a felhasználónak egyetlen kriptovalutában kell a számla teljes értékét a PayPal Cryptocurrencies Hubjában tartania.

A kriptovalutával adót fizető állampolgároknak további 1 dollárt plusz a fizetési összeg 1,83 százalékának megfelelő díjat kell fizetniük.

Az Egyesült Államok államai versenyeznek a leginkább kriptovaluta-barát joghatóság címért, mivel igyekeznek vonzani az új távoli munkavégzésű gazdaság munkavállalóit és vállalkozásait. Azonban nehéz érveket felhozni a bitcoinnal történő adófizetés mellett, különösen Colorado PayPal-lal kötött fix megállapodásában. Bár a felhasználó ezzel valószínűleg lemondana a bitcoin árfolyamából származó jövőbeli tőkefelértékelődésről, ez a vásárlóerő nem kerülne át Coloradóba, mivel az állam nem törekszik arra, hogy BTC-t vagy kriptopénzt tartson a mérlegében.

A bitcoin árfolyama ma mérsékelt emelkedést mutat, de a tavalyi történelmi csúcshoz képest az értékének közel háromnegyedét elvesztette.

btc0922

(Bitcoin Magazine)

Címlapkép: Getty Images

Orban Viktor parlament energiaugyi bejelentesek
GettyImages-1429689600
Erdogan
Tematikus PR cikk
2022. október 6.
Banking Technology 2022
2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. október 4.
A Masterplast sztori a tőzsdén!
2022. október 19.
Budapest Economic Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Online előadás
Meddig esik az OTP? Mekkora galibát okozhat feszült helyzet a részvénypiacnak?
Díjmentes online előadás
Hogyan működik a tőzsde, mik az alapok, hogy válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát?
Orban Viktor parlament energiaugyi bejelentesek