Előfizetői tartalom

Ritka javaslat érkezett Magyarország nagy gondjának megoldására: főállású anyák kellenek, akik 6-8 gyereket szülnek

Portfolio
Magyarország népessége drasztikusan csökken, és a jelenlegi családpolitikai intézkedések nem elegendőek ennek megállítására. A népességfogyás egyik megoldása a migráció, a másik az úgynevezett főállású anyák lehetnek, mindkettőt nehéz kivitelezni. A családban végzett munka a GDP-ben nem látszik, pedig a gazdasági súlya jelentős, ennek ellenére nincs konszenzus a közgazdászok között arról, hogy ezt miképp lehetne mérni. Mindezek a közgazdász-vándorgyűlés demográfiai és munkaerőpiaci szekcióján hangzottak el.

Az idei közgazdász-vándorgyűlés láthatatlan munkáról szóló szekciójának panelbeszélgetésén a résztvevők a háztartási munka szerepéről vitáztak, a beszélgetés kulcskérdése az volt, hogy hogyan aránylik a láthatatlan munka aránya a láthatóhoz képest, és hogy lehetne legjobban mérni a láthatatlan munkát a gazdasági teljesítményen belül. Szép Katalin, a Központi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés