Előfizetői tartalom

Indiai esőtáncolók és gáztőzsdei intervenció, avagy mit tehetnek a jegybankok az energiaválságban?

Portfolio
A világban a dezinflációs korszak véget ért, és a jegybankok korábban jól működő eszközei sem olyan hatékonyak az energiaválságban, mint a megelőző években - hangzott el a szegedi közgazdász vándorgyűlés monetáris politikáról szóló kerekasztal beszélgetésén. Nagy kérdés, hogy a jegybankoknak mennyire kellene beavatkoznia az energiapiacok működésébe, ami néhány éve meg abszurd gondolatnak tűnt volna, most viszont a stabilitási szempontok alapján lenne benne ráció.

A beszélgetés résztvevői: Banai Ádám jegybanki eszköztárért és devizatartalék-kezelésért felelős ügyvezető igazgató, Magyar Nemzeti Bank, az MKT Monetáris Politikai Szakosztályának társelnöke, Takáts Előd rektor, Budapesti Corvinus Egyetem, az MKT Monetáris Politikai Szakosztályának elnöke, Kuti Zsolt monetáris politikáért, pénzügyi piaci és makrofinanszírozási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés