Előfizetői tartalom

Megemelt hiánycélról beszélt Varga Mihály, a lakossági megtakarításokat érintő döntések jönnek

Portfolio
Varga Mihály előadásával vette kezdetét a 60. Közgazdász-vándorgyűlés második szakmai napja Szegeden. A pénzügyminiszter közlése szerint az idei államháztartási hiány az Eurostat módszertana szerint az új gázbeszerzés hatása miatt 6,1% lehet, ezzel nem számolva a kormány a korábban közölt 4,9%-os hiányhoz tartja magát. A jövő évi költségvetést a megváltozott körülményekre tekintettel újra kell tervezni. A világ országai különféleképpen reagálnak a várható recesszióra, Magyarország számára a mérsékeltebb fiskális politikához való visszatérés a járható út. Az energiahatékonysági intézkedések támogatása mellett jelezte: az infláció ellen a megtakarításokat is ösztönözni kívánják, ezzel kapcsolatban új kormányzati döntések várhatók. Szavai szerint 2023-ra nehéz lesz növekedést tervezni, a jövő évi költségvetést módosítani kell, a több éves adócsökkentésekhez 2024-től lehet visszatérni.

"Merre néznek a 2020-as évek?" címmel tartott előadást Varga Mihály, egyebek mellett az alábbiakról beszélt: ha az 50-es évekről vagy a 80-as évekről beszélünk, mindenkinek eszébe jutnak ezen évtizedek nagy történelmi eseményei, ily módon beszélhetünk arról is, vajon miről fognak szólni az aktuális 2020-as évek, száz évvel ezelőtt a húszas évek a nagy gazdasági...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés