energy investment forum 2021
Gazdaság

Nagy nevek a Portfolio Energy Investment Forum konferenciáján

Portfolio
Már csak néhány nap és elkezdődik október 4-én a Portfolio Energy Investment Forum konferenciája, amelyet a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) szakmai támogatásával szervezünk és négy szekcióban beszéljük át az elszálló energiaárak, az orosz fosszilis energiahordozókról való leválás, a klímacélok és a megújuló energiák terjedésének sokféle kihívását és egyúttal a kínálkozó megoldási lehetőségeit is. A konferenciára regisztrálni itt lehet, az összes releváns részlet itt érhető el.

Az első szekcióban, amely a „Két legyet egy csapásra? - Az orosz leválás és a klímacélok együttes megvalósítási lehetőségei” címet viseli, az Európai Bizottság képviselője mellett Palkovics László technológiai miniszter, Horváth Péter János, a MEKH elnöke, Ratatics Péter, a Mol ügyvezető igazgatója, Kiss Csaba, az MVM termelési vezérigazgató-helyettese, és Szabó Gergely, a MET közép-európai regionális elnöke járja körbe a kulcsfontosságú és egyúttal komplex témakört.

A második szekcióban, amely az „Energetikai átállás/leválás a gyakorlatban – hazai kihívások, tervek, példák és szempontok” címet viseli, amelyben Guntram Würzberg, az E.ON elnök-vezérigazgatója, Ságvári Pál, a MEKH nemzetközi elnök-helyettese, és Hajós Balázs, a Schneider Electric értékesítési igazgatója tart előadást. Ezután egy vezetői panelbeszélgetésben járjuk körbe a az elszálló energiaárak globális és hazai gazdasági hatásait, a válságkezelést, az extraprofit, a rezsicsökkentés témáit Losonczy Géza, a KPMG Associate Partnere vezetésével, a panelben pedig Beck Zsófia, a BCG energia és fenntarthatósági CEE ügyvezető igazgató partnere, BCG, Biczók András, a MAVIR elnök-vezérigazgatója,  Ferencz I. Szabolcs, a Földgázszállító vezérigazgatója, Hiezl Gábor, az MVM Next Energiakereskedelmi vezérigazgatója, Horváth Péter, a Dunamenti Erőmű vezérigazgatója, és Ságodi Attila, Partner, a Dentons Europe Consulting igazgatósági tagja vesz részt.

A harmadik szekcióban, amely a „Kiút a magas energiaárakból” címet viseli és a gyakorlati megoldásokra fókuszál, Alexandra Petrujinschi, a Strive Carbon & EAC Tradere, Kovács Pál, a MEKH elnökhelyettese, ifj. Chikán Attila, az Alteo elnök-vezérigazgatója, Sepsey Balázs, a Kinstellar Budapest ügyvéd partnere, és Pintér László, az Opus Tigáz innovációs igazgatója tart előadást. Ezt követően Nemes Csaba, a MEKH főosztályvezetőjének panelfelvezető előadása nyomán Weinhardt Attila, a Portfolio elemzője vezetésével Feldmájer Benjámin, Schneider Electric, európai uniós zöld fordulatért (EU Green Deal) felelős magyarországi programmenedzsere, Hoffer Zoltán, a 4iG szenior konzulens, Nemes Csaba, a MEKH főosztályvezetője, Szabó Róbert, a Huawei Technologies Hungary Kft. Smart PV Solutions igazgatója és Zuggó Balázs, a Daikin Hungary ügyvezető igazgatója járják körbe az energiahatékonyság növelésének különféle ötleteit, gyakorlati megoldásait és az épületenergetikai szempontokat.

A negyedik szekcióban, amely „Az energiabeszerzés és felhasználás új gyakorlati szempontjai: újratervezési tapasztalatok, együttműködés, rugalmasság” címet kapta, Nagy Zoltán, az Ipari Energiafogyasztók Fóruma elnökének nyitó előadása után az energiabeszerzés kereskedői és felhasználói, azaz a kínálati és a keresleti oldal képviselőinek segítségével járjuk körbe a mostani válsághelyzet kérdéseit.

A beszélgetésben Fejes Tibor, az Audax Renewables ügyvezető igazgatója, Kun Erika, az ISD Power energiakereskedelmi vezetője, Sabján László, az AGC Glass Hungary Plant Managere, illetve Szebeni Márton, a CYEB Csoport ügyvezető igazgatója vesz részt.

A konferenciára regisztrálni itt lehet, az összes releváns részlet itt érhető el.

Címlapkép forrása: Portfolio Energy Investment Forum 2021-es eseménye

forint készpénz bankjegy
áram
GettyImages-1324724478
peszkov
penzugyminiszterium
északi áramlat
Online előadás
Grafikonosdi és minden ami friss hír.
Díjmentes online előadás
Minden, amit a kezdéshez tudni érdemes.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2022. október 6.
Banking Technology 2022
2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 28.
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
2022. október 19.
Budapest Economic Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
forint200124