Előfizetői tartalom

Pengeélen táncolunk: a súlyos válság is benne van a pakliban

Németh Dávid, K&H Bank
Sajnos nehéz optimistának lenni a jelenlegi környezetben a gazdasági kilátásokat illetően, hiszen amikor körbe tekintünk, akkor azt tapasztaljuk, hogy a világ kimozdult korábbi egyensúlyi pontjából és még nem találta meg az újat. Egy ilyen időszakban az előrejelzés bizonytalansága jelentősen megugrik, és sokkal inkább érdemesebb szcenáriókban és valószínűségekben gondolkodni. Ráadásul rengeteg olyan elemet lehet felsorolni, ahol pengeélen táncolnak, illetve ahol nem feltétlen a gazdasági racionalitás határozza meg a döntéseket, hanem át van itatva politikai szándékokkal, érdekekkel.

Kína még okozhat meglepetést A külső környezetet illetően továbbra is aggasztó, hogy Kína nem hagyott fel a zéró Covid politikájával – legutóbb olyan metropoliszokban vezettek be korlátozásokat, mint Csengtu és Sencsen – amely jelentős meghosszabbíthatja a globális ellátási láncokban már meglévő zavarokat. Ráadásul ez a politika általánosságban is terheli mind...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái