Németh Dávid

Németh Dávid

K&H Bank

A Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen végezte tanulmányait gazdaságpolitika szakirányon 2004-ben. 2003-ban az ING Bankban kezdett el dolgozni gyakornokként, ahol egy év után lett elemző, és később 6 évig a vezető elemzője volt a magyar szervezetnek. 2013 óta dolgozik a K&H Bankban vezető elemzői pozícióban.
Cikkeinek a száma: 3
Pengeélen táncolunk: a súlyos válság is benne van a pakliban

Pengeélen táncolunk: a súlyos válság is benne van a pakliban

Sajnos nehéz optimistának lenni a jelenlegi környezetben a gazdasági kilátásokat illetően, hiszen amikor körbe tekintünk, akkor azt tapasztaljuk, hogy a világ kimozdult korábbi egyensúlyi pontjából és még nem találta meg az újat. Egy ilyen időszakban az előrejelzés bizonytalansága jelentősen megugrik, és sokkal inkább érdemesebb szcenáriókban és valószínűségekben gondolkodni. Ráadásul rengeteg olyan elemet lehet felsorolni, ahol pengeélen táncolnak, illetve ahol nem feltétlen a gazdasági racionalitás határozza meg a döntéseket, hanem át van itatva politikai szándékokkal, érdekekkel.

Merre tovább, magyar gazdaság? Milyen pusztítást okozhatott a harmadik hullám?

Merre tovább, magyar gazdaság? Milyen pusztítást okozhatott a harmadik hullám?

Idén sajnos részben megismétlődni látszik a tavalyi forgatókönyv. Február közepéig többnyire kedvező gazdasági adatokat láthattunk, a járvány második hulláma is laposodott, sokan bíztak abban, hogy az európai gazdaságok fokozatosan nyithatnak. Ezzel szemben a koronavírus-járvány új erőre kapott, több ország is további korlátozásokat jelentett be, és felvetődik a kérdés, hogy ismét át kell-e írni a globális és a magyar forgatókönyveket.

Mekkora csapást mért a járvány a magyar gazdaságra?

Mekkora csapást mért a járvány a magyar gazdaságra?

A tavaszi, első hullámot követően sokan abban bíztak, hogy az ország túljutott a nehezén, és ha lesz is második hullám, az nem lesz sokkal durvább, mint az első. Arra a kérdésre, hogy beigazolódtak-e ezek a várakozások, a válasz az, hogy milyen szempontból vizsgáljuk a helyzetet és az elmúlt hónapokat. A megbetegedések, halálesetek számát nézve egyértelmű a válasz, a második hullám sokkal súlyosabban alakul. Ha kizárólag a gazdasági oldalt nézzük, akkor már felemás kép rajzolódik ki.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Olyan nyomás alá kerül Magyarország pillanatokon belül, aminek évekig fizethetjük az árát
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.