Előfizetői tartalom

Azonnali lépéseket sürget az energiakereskedők likviditási problémáinak kezelésére a MEKH elnökhelyettese

Portfolio
Sürgős lépésekre van szükség annak érdekében, hogy az energiaársokk miatt megnövekedő óvadékkövetelmények okozta - energiakereskedőket érintő - likviditási nyomást szabályozói intézkedésekkel is csökkenteni tudjuk, máskülönben a végfogyasztók ellátásbiztonsága kerülhet veszélybe - mondta el Ságvári Pál, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) nemzetközi kapcsolatokért felelős elnökhelyettese az Energiaszabályozók Európai Tanácsa (CEER) és az Energiaszabályozók Európai Uniós Együttműködési Ügynöksége (ACER) prágai ülésein.

Az Európai Unió Tanácsának elnökségét e félévben Csehország adja. Erre tekintettel a cseh szabályozó hatóság (ERU) Prágába hívta meg az európai energiaszabályozók felsővezetőit a magas energiaárak kezelésére szolgáló vészhelyzeti intézkedésekről szóló európai uniós javaslatok és tervek megvitatására. Ságvári Pál a MEKH közleménye szerint az üléseken elmondta:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés