Előfizetői tartalom

Megfejtettük, miért ezt a váratlan bejelentést tette Orbán Viktor a családoknak

Csiki Gergely
A kormány adó- és családpolitikájába illeszkedő, de vadonatúj eszközt vetne be a kormány a legújabb családtámogatási program keretében, melynek elindítása 2023-ban várható. A rendelkezésre álló adatok alapján a kormány egy egyre romló demográfiai trendet igyekszik ezzel lassítani, megállítani, vagy éppen megfordítani: a gyermekvállalás későbbi életkorra való tolódását. Egy évtizedek óta tartó, több tényezőtől függő, éppen ezért jelentős tehetetlenségi erővel bíró tendenciának menne neki a kormány, ami alapján nem lesz könnyű dolga. Nem mindegy ugyanakkor, hogy milyen csomag részeként érkezik ez a lépés a családalapításban gondolkodókhoz és a gazdasági bizonytalanság összességében mennyiben ront az alap gyermekvállalási folyamatokon.

Nem hagyja annyiban a kormány Orbán Viktor miniszterelnök hétfői parlamenti beszédében, valamint az ellenzéki képviselők kérdéseire adott válaszaiban ismét voltak olyan konkrét ígéretek, amelyek újdonságnak számítottak az eddig ismert gazdaságpolitikában és családpolitikában. Minderre lehetőséget teremt magának a kormány, ugyanis decemberben az idén nyáron elfogadott...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái