Előfizetői tartalom

Figyelmeztet Brüsszel: baj lehet a gázár sapkából, pénteken döntenek a tagállamok

Portfolio
Egy szélesebb körű, a vezetékes és a cseppfolyósított gázimportra is rátett (tőzsdei) ársapkának kedvezőtlen hatásai lehetnek az uniós ellátásbiztonságra, mert nem biztos, hogy minden szállító érdekelt lesz gázt küldeni Európába – figyelmeztet az Európai Bizottság abban az anyagban, amelyet szerdán készített el és amelybe a Reuters is betekintést nyert.

A különböző lehetőségeket és azok kockázatait körbejáró anyag pénteken a tagállami energiaügyi miniszterek asztalára kerül, amelyek elvileg döntenek is a kérdésben, igaz még mindig nem tudni, hogy mi lesz a kimenetel. Ennek oka, hogy bár 15 tagállam tegnap írásban kérte a Bizottságtól, hogy tegyen javaslatot a gázár sapkára, de vannak olyan tagállamok, például Németország...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés