Előfizetői tartalom

IMF? Kína? Oroszország? Honnan jöhet még pénz Magyarországra az EU helyett?

Portfolio
A kínai pénzekkel óvatosnak kell lenni, az IMF csak az EU-val partnerségben adna pénzt, Oroszországgal pedig politikai aggályok lehetnek - egyebek mellett erről beszélt Madár István, a Portfolio Makro rovatának vezető elemzője a Portfolio Checklist keddi adásában azzal kapcsolatban, hogy hétfőn Orbán Viktor az Országgyűlésben arról beszélt: nemcsak az Európai Unióval tárgyalunk a hazai energia-infrastruktúra korszerűsítéséhez szükséges forrásokról, melyek értéke 16 milliárd euró lehet.

Az EU Oroszországra kivetett szankciói miatt utóbbi közvetlen pénzügyi támogatást nem nyújthat Magyarországnak. Külső forrás lehetne még Kína, amire jellemző ugyan, hogy infrastrukturális beruházásokat támogasson, ennek ugyanakkor komoly geopolitikai ára szokott lenni, így érdemes kétszer meggondolni a dolgot - mondta Madár István, a Portfolio Makro rovatának vezető elemzője...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés