Előfizetői tartalom

Nagyon elkötelezett a Fed, sokáig maradnak a magas kamatok

Portfolio
A minneapolisi Fed elnöke, Neel Kashkari szerint a jegybanknak mindaddig kell emelnie a kamatot, amíg az inflációs alapfolyamatok nem enyhülnek, és még utána is ki kell várnai, hogy meggyőződjön róla, elegendő volt a lépés - írja a Wall Street Journal. Kashkari elmondta: a mostani Fed nem akarja elkövetni a '70-es évek hibáját.

"Az egyetlen hiba, amelyet biztosan nem akarok elkövetni az 1970-es évek lépései közül, az az, hogy az akkori jegybankárok látva a gazdaság lassulását és az infláció csökkenését elkezdtek kamatot csökkenteni, mivel azt hitték, hogy elvégezték a feladatukat. Csakhogy az infláció ezután még jobban fellángolt - emlékeztetett Kashkari a lap által szervezett rendezvényen,...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés