Előfizetői tartalom

Új oroszellenes szankciókat jelentett be Ursula von der Leyen

Portfolio
Oroszország eszkalálta a katonai konfliktust Ukrajna területén és álnépszavazásokat rendezett négy kelet-ukrajnai térségben, így a jogsértő területfoglalásokra és atommal fenyegetésre válaszul ma az Európai Bizottság sorrendben a nyolcadik olyan szankciós csomagot jelentette be, amely fájdalmas lesz Oroszországnak – vezette fel szerda délutáni nyilatkozatát Ursula von der Leyen.

Az Európai Bizottság elnöke hangsúlyozta, hogy az EU nem fogadja el a „népszavazások” eredményét és semmiféle terület elfoglalását Ukrajna területén és az a célja, hogy újabb, Oroszországnak fájdalmat okozó szankciós csomagot terjesszen a tagállamok elé. A csomag négy lépésből áll és egyhangú tagállami döntés kell hozzá, hogy ezekből tényleges intézkedés is...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés