Előfizetői tartalom

Novemberben jön az újabb pandakötvény-kibocsátás Magyarországon

Portfolio
Magyarország novemberben legfeljebb 2 milliárd jüan értékben (mintegy 280 millió euró) tervezi jüanban denominált zöld pandakötvény kibocsátását, de más nemzetközi kötvénykibocsátások esetében a piacok most nem tűnnek kedvezőnek - mondta csütörtökön az ÁKK vezére a Reutersnek adott interjúban. A lakossági állampapírokkal kapcsolatos újítások hátteréről holnap reggel jelenik meg a Portfolio-n a Kurali Zoltánnal készített interjú.

Kurali Zoltán ÁKK-vezérrel készített Reuters-interjú főbb üzenetei: Magyarország 2021 decemberében zöld államkötvényt bocsátott ki a kínai bankközi kötvénypiacon, és most újra meg akarja nyitni ezt a piacot. Ez valószínűleg novemberben lesz, és nagyobb lehet, mint a tavalyi 1 milliárd jüan - mondta Kurali. Ami a többi nemzetközi kibocsátást illeti, figyeljük a piacokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés