Előfizetői tartalom

Még annál is pocsékabb a magyar külkermérleg, mint ahogy eddig látszott

Portfolio
Az előzetes adatokhoz képest közel 150 millió euróval nagyobb lett a külkereskedelmi mérleg hiánya júliusban a KSH most közzétett, részletes adatai alapján. Az energiaszámla drasztikusan rontja a hazai külkereskedelmet, ebben az évszázadban még csak a közelében sem járt havi deficitadat ennek az értéknek, de szinte biztosan mondhatjuk, hogy még sosem volt példa Magyarország történetében ekkora hiányra.

Júliusban 1,3 milliárd eurós külkereskedelmi hiány alakult ki, amiben kulcsszerepet játszik az energiaárak drasztikus növekedése. Ez 148 millió euróval magasabb deficitet jelent az előzetes adatokhoz képest, ami már egyébként is rekordhiánynak számított. Euróban kifejezve az export értéke 13, az importé 24%-kal nőtt, ugyanakkor a kivitel volumene 1,3%-kal kisebb, míg a behozatalé...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés